Massive Telecom - Internet mobil 4G WiMax

wimax-800x450

Tehnologia Wimax 4G este o tehnologie de acces internet, fara cablu, care poate oferi acces de banda larga (broadband), comparabila cu serviciile de internet prin cablu. Avantajele sunt rapiditatea instalarii, evitarea costurilor mari de instalare, accesul facil in zone in care tehnologiile traditionale prin cablu patrund mai greu.

Potentialul ridicat de crestere al pietei de telecomunicatii din Romania, corelat cu evolutia tehnologica sunt cele mai importante tendinte care determina dezvoltarea rapăida a tehnologiei 4G Wimax din Romania.

Implementarea retelei 4G Wimax a debutat in Bucuresti in urma cu cativa ani si s-a extins la nivel national, ajungandu-se in prezent la peste 350 de statii de baza in peste 25 de localitati.

Pentru a asigura o calitate cat mai buna a serviciilor oferite, costuri de implementare si operare reduse si o adaptare cat mai buna la marimea localitatii, au fost alesi doi producatori diferiti de echipamente si doua tipuri de echipamente distincte. Testele si primele implementari au confirmat maturitatea tehnologiei WiMAX.